Dieta jogurtowa

dieta jogurtowa
Dieta jogurtowa, dieta bez wyrzeczeń
Dieta jogurtowa jest bardzo popularna wśród kobiet, nie wymaga bowiem wielu poświęceń, a dania na bazie jogurtu są łatwe do przygotowania. Ta forma odżywiania przynosi przede wszystkim uczucie lekkości. Organizm oczyszcza się ze zbędnych toksyn nie tracąc przy okazji żadnych składników odżywczych. Kolejną zaletą diety jogurtowej jest jej skuteczność. W ciągu dwóch tygodni trwania możemy stracić aż do 6 kilogramów wagi.
O czym należy pamiętać? Przede wszystkim o odpowiednim zaopatrzeniu lodówki w jogurty wzbogacone o żywe kultury bakterii. Ciekawostką jest to, że w trakcie trwania diety nie musimy spożywać tylko odtłuszczonych jogurtów. Mogą to być także jogurty naturalne i owocowe, ważna jest bowiem zasada wspomniana wcześniej.
Jogurty i posiłki przygotowane na bazie jogurtów możemy oczywiście łączyć z innymi produktami. Można spożywać także pieczywo razowe, warzywa i owoce. Nie jest to duże urozmaicenie, jednak warto wytrzymać. Dieta trwa tylko dwa tygodnie, a jej efekty widoczne są po krótkim czasie. Oprócz szczupłej sylwetki odczujemy także poprawę samopoczucia.
Dieta jogurtowa przepis na danie
Jest to bardzo proste. Wystarczy np. polać jogurtem naturalnym ugotowany ryż. Zazwyczaj posiłki spożywane w trakcie diety jogurtowej to kombinacja warzyw, owoców i pieczywa. Należy tylko pamiętać, że każdy posiłek powinien być uzupełniony spożyciem jogurtu. Pomiędzy głównymi posiłkami można sobie pozwolić na przekąski – dwie w ciągu dnia. Powinien to być jogurt połączony z owocami.
Dieta jogurtowa to metoda na zrzucenie zbędnych kilogramów, która jest skuteczna i bezpieczna. Aby utrzymać efekty, należy po jej zakończeniu ograniczać spożycie potraw o dużej wartości kalorycznej.